Benjamin Netanjahu Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN / POOL

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je da će vojska (IDF) ostati u Gazi nakon rata, i to nekoliko sati nakon izjave za Foks Njuz da Izrael ne želi da ponovo okupira Pojas Gaze ili da njom upravlja.

„Snage IDF-a nastaviće da kontrolišu Pojas (Gaze), nećemo ga dati međunarodnim snagama“, rekao je Netanjahu gradonačelnicima juga, a preneo njegov portparol, piše Tajms of Izrael.

Foto:EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Američki zvaničnici su proteklih nedelja naveli da postoji ideja da će neka vrsta međunarodne snage, verovatno sa trupama susednih arapskih saveznika, upravljati Pojasom Gaze sve dok on ne bude vraćen funkcionalnoj palestinskoj vladi.

Međutim, u svojim komentarima gradonačelnicima sa juga, izgleda da Netanjahu potpuno odbacuje tu ideju.

Pročitajte još...

Gradonačelnici su poručili Netanjahuu da žele drugačiju bezbednosnu realnost nakon završetka rata i pozvali su ga da ne pristane na prekid vatre dok ne bude ubijen poslednji terorista u Gazi, navodi se u saopštenju portparola premijera.

Netanjahu je takođe obećao gradonačelnicima da će vlada snabdeti pogranične gradove u Gazi ekonomskom pomoći za kako bi se nadomestila šteta koja je nastala 7. oktobra.

Sve najnovije informacije o ratu na Bliskom istoku pratite u našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar