Foto: KARL-JOSEF HILDENBRAND / AFP / Profimedia

Nemačka policija pokrenula je istragu povodom nestanka vrlo karakteristične skulpture sa vrha planine Grunten u Bavarskoj.

Pročitajte još:

Kako prenose lokalni mediji, dva metra visoka skulptura u obliku falusa nestala je tokom vikenda. Skulptura je godinama stajala na vrhu planine jugozapadno od Minhena.

Ne zna se ko je istesao drvenu skulpturu koja je postala popularna turistička destinacija, niti kako je 200 kilograma teška skulptura stigla na vrh planine pre pet godina. Jedna od teorija je da je skulptura neželjeni rođendanski poklon koji je grupa momaka istesala za prijatelja.

Foto: KARL-JOSEF HILDENBRAND / AFP / Profimedia

Policija je pokrenula istragu ali policija za sada ne zna šta će raditi ako pronađu lopova, jer se ne zna ni kome skulptura, koju reklamiraju kao „spomenik kulture“, pripada.

„Ne znamo da li je ovo prekršaj ili ne“, rekao je portparol policije Kemptena, Holger Stabik.

Iz sveta i regiona pročitajte i:

Poslednjih dana, misteriozni spomenici su počeli da iskrsavaju u vestima.

Pre nekoliko dana, mediji su preneli snimke misterioznog metalnog monolita u pustinji Jute koja je ubrzo posle medijske pažnje – nestala.

U međuvremenu u Rumuniji se pojavio još jedan monolit, severozapadno od Bukurešta, na brdu Batkas Doamnei, “licem” okrenut planini Čahleu, jednom od rumunskih “sedam čuda prirode”, koju od davnina nazivaju “Sveta planina”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar