Foto: Instagram/utahdpsaerobureau

Tajanstveni monolit otkriven je u zabačenom delu američke države Juta, a uočili su ga državni službenici dok su na tom području iz helikoptera brojali ovce..

Struktura visine od 3 do 3,7 metara deluje kao da je zasađena u zemlju. Napravljena je od neke vrste metala, čiji je sjaj u oštrom kontrastu sa crvenim stenama koje ga okružuju, piše Gardijan.

Pročitajte još:

Prve fotografije monolita objavila je služba koja patrolira autoputevima u Juti, a pilot helikoptera Bret Hačings rekao je lokalnim medijima da je to „najčudnija stvar na koju je naišao tokom svih godina letenja“.

Hačings je rekao da je predmet delovao kao da ga je čovek napravio i ukopao u zemlju.  „Pretpostavljam da je reč o nekom umetniku novog talasa ili nešto slično, možda je taj neko veliki ljubitelj filma ‘Odiseja 2001′“, rekao je on.

Monolit čak liči na onaj iz filma Stenlija Kjubrika iz 1968. kada grupa majmuna nailazi na ogromni komad kamena.

Nakon što je uočila monolit, posada helikoptera sletela je da ga bolje pogleda. Video snimljen sa zemlje, koji je objavila stanica KLTV, prikazuje kako se članovi posade penju jedni drugima na ramena kako bi došli do vrha monolita.

 

Iz straha da bi istraživači amateri mogli da se izgube u divljini tražeći tajanstveni monolit, posada nije otkrila njegovu tačnu lokaciju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar