Foto: Shutterstock

Stravičan slučaj grupnog silovanja 13-godišnje devojčice u pokrajini Baden Vurtemberg zgrozio je nemačku javnost. Policija je privela četvoricu osumnjičenih od kojih su trojica maloletna. Među njima je, kako izveštava policija, i jedan 16-godišnji Hrvat.

Pročitajte još:

Državno Tužilaštvo u Štutgartu i policija Reutlingena dali su jutros zajedničko saopštenje za medije.

„Zbog sumnje da su grupno silovali 13-godišnju devojčicu u utorak uveče, Državno Tužilaštvo u Štutgartu i kriminalistička policija Eslingen sprovode kriminalističko istraživanje nad trojicom maloletinka, između 16 i 17 godina kao i nad jednim 19-godišnjakom. Svu četvoricu osumnjičenih policija je uhvatila i nalaze se u istražnom zatvou“, navodi se u saopštenju.

Ono što je trenutno utvrđeno, jeste da su četvorica osumnjičenih oko 22.25h sreli 13-godišnjakinju i njenog 16-godišnjeg poznanika u vozu koji je išao u smeru ka Štugartu. Kako se sumnja, prisilili su ih da izađu na stanicu Vendlingen, a onda ih odveli u obližnji industrijski park i razdvojili.

Pročitajte i:

Dvojica su pretila drugaru devojčice pri čemu ga je jedan od osumnjičenih udario palicom i lakše povredio.

Za to vreme su preostala dvojica silovali devojčicu.

Njenom poznaniku pošlo je za rukom da pozove policiju.

Ubrzo je organizovana potera za počiniteljima koji su ušli u voz prema Kirčemu, pa su ulovljeni na trasi u Kirčim-Otlingen. Napadnuta devojčica prebačena je u bolnicu gde joj je pružena lekarska pomoć.

Četvorica osumnjičenih, 16-godišnji Hrvat, dvojica 17-godišnjaka nemačkog i italijanskog dvojnog državljanstva i 19-godišnji nemačko-turski državljanin, izvedeni su u sredu posle podne pred sudiju Opštinskog suda u Nurtingenu. Sudija je izdao nalog za hapšenje za svu četvoricu te su odmah nakon saslušanja upućeni u istražni zatvor.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar