Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Rođak kraljice Elizabete II osuđen je na 10 meseci zatvora zbog seksualnog napada na jednu ženu u domu svog pretka, prenosi Gardijan.

PROČITAJTE JOŠ:

Sajmon Bouz-Lion (34), grof od Stratmora, priznao je krivicu za napad na ženu u zamku Glamis u Angusu u Škotskoj u februaru prošle godine.

Bouz-Lion, koji je sin kraljičinog rođaka, osuđej je u utorak u sudu u Dandiju. Na sudu je rečeno da se napad dogodio u spavaćoj sobi u zamku u Škotskoj.

Na sudu je navedeno da je žena prisustvovala trodnevnom događaju za odnose sa javnošću u zamku i da je otišla na spavanje, kada je pijani Bouz-Lion ušao u njenu sobu oko 1.20 ujutru, ubedio je da mu otvorio vrata, a onda ju je gurnuo na krevet i napao je, prenosi Gardijan.

Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Šerif Alater Karlmajkl rekao je Bouzu-Lionu: „Tokom sveta ovoga jasno vam je stavila do znanja da želi da prestanete. Nekoliko puta vam je rekla da ima dečka, ponavljala vam je da odete i više puta vas je gurala od sebe. Kada je konačno uspela da vas izbaci iz sobe, vratili ste se na vrata i molili je da vas pusti da uđete“.

On je rekao da su napad i odbijanje Bouza-Liona da ode trajali 20 minuta. Njegova žrtva je zaključala vrata spavaće sobe i zaglavila je stolicu ispod kvake kako bi ga sprečila da se vrati unutra, bila je veoma uznemirena i uplašena.

Karlmajkl je rekao da žena godinu dana nakon napada još ima noćne more i da se oseća uspaničeno zbog napada.

Dodao je da su dokazi jasno govore da su Bouz-Lion i pomenuta žena govorili tokom susreta na događaju, da mu je ona jasno rekla nije zainteresovana za njega kao seksualnog partnera i da nije učinila ništa što bi moglo njega da natera da pomisli suprotno.

U izjavi van suda nakon što je priznao krvicu prošlo meseca, Bouz-Lion se izvinio i rekao da se stidi zbog svog postupka.

Rekao je da je u noći napada popio više i da to ne opravdava njegove postupke.

Dodao je: „Nisam mislio da sam sposoban da se ponašam onako kako sam se ponašao, ali sam morao da se suočim sa tim i da preuzmem odgovornost. Tokom poslednjih godinu dana to je prodrazumevalo traženje stručne pomoći i brzo izjašnjavanje o krivici“.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar