Evo Morales
Foto: EPA /Juan Ignacio Roncoroni

Bolivijsko ministarstvo pravde podnelo je krivičnu prijavu protiv bivšeg predsednika Evo Moralesa zbog silovanja i trgovine ljudima.

Optužba dolazi nakon što su u nacionalnim medijima objavljene fotografije bivšeg predsednika sa mladom ženom koja je u to vreme navodno bila maloletnica.

On nije komentarisao navode.

Evo Morales bio je predsednik u periodu 2006 do 2019. godine i živi u egzilu u Argentini nakon spornih izbora u novembru, prenosi BBC.

Levičarski vođa je otišao sa vlasti nakon velikih protesta koji su osporavali prošlogodišnje rezultate izbora, a privremena vlada desnice je preuzela vlast.

Dok je bio u egzilu, g. Morales je optužen za čitav niz krivičnih dela. Navodna veza između Moralesa i 19-godišnje devojke identifikovane samo kao N. M. počela je kada je bila maloletnica.

Pročitajte još:

Zamenik ministra Gvido Melgar rekao je na konferenciji za novinare u četvrtak da su fotografije snimljene mobilnim telefonom rođaka devojke, a prikazuju je zajedno sa Moralesom na putovanju.

„Ono što je ovde zanimljivo je da je u to vreme bila maloletnica i kako svi znamo, da bi maloletnica putovala, bila joj je potrebna dozvola roditelja“, rekao je.

Imala je 14 godina kada je navodno počela da prati predsednika na putovanjima, prenosi španska novinska agencija EFE.

Istražuje se i uloga porodice mlade žene u navodnom „dopuštanju“ Moralesu da putuje s njom dok je bila maloletnica, rekao je Melgar.

Ministar je rekao da vlada ne zna gde je N.M, ali ima dokaze da je njena porodica posetila Argentinu, gde živi gospodin Morales.

Prema bolivijskom zakonu, krivično delo silovanja kažnjivo je sa dve do šest godina zatvora, a trgovina ljudima sa 15 godina.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar