Ilustracija Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Nekoliko migranata je povređeno u međusobnom sukobu koji je danas izbio u poslepodnevnim satima u parku kod Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, a u incidentu su koristili noževe i letve. Povređene su dve osobe.

U parku koji se nalazi u neposrednoj blizini Bosanskog kulturnog centra u Tuzli došlo je do tučnjave između nekoliko migranata koji su koristili noževe. Dve osobe su zadobile telesne povrede.

Kamera je zabeležila ovaj incident, a kako se može videti na snimku, učesnici su obračun nastavili i na delu južne saobraćajnice, upotrebljavajući letve i noževe. Tuči su svedočili i građani koji su pozvali policiju.

Ubrzo su na mesto događaja stigli policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), a kada su videli patrolu migranti su se razbežali.

Portparolka Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da je događaj Policijskoj stanici Zapad prijavljen danas oko 16:40 sati.

Međutim, prema njenim rečima, prilikom dolaska ekipe na teren zatečena je grupa migranata koja nije narušavala javni red i mir.

S druge strane, međusobni sukobi migranata na području Tuzle sve su učestaliji, što izaziva strah među građanima. Policijski službenici dosad su evidentirali nekoliko slučajeva narušavanja javnog reda i mira, razbojništava i slično. Također, u ovoj godini je zabeleženo i ubistvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar