Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Popularni britanski TV voditelj Pirs Morgan ponovo je pokazao da jednostavno ne zna kad je dosta.

Pročitajte još:

Pre 17 godina otpušten je iz Dejli mirora gde je bio urednik jer je objavio lažne fotografije navodnog zlostavljanja iračkih zatvorenika. Deceniju kasnije, optušten je iz CNN-a jer se Amerikancima smučilo da slušaju njegove tirade o kontroli naoružanja.

Pa ipak, Morgan bi se uvek dočekao na noge, čak je uspevao i da opravda greške koje bi druge koštale karijere. Međutim, njegovi konstantni napadi na Megan Markl, vojvotkinju od Saseksa bili su kap koja je prelila čašu.

Čovek kome su puna usta priče bukvalno je napustio set svoje emisije „Dobro jutro Britanijo“ koju je vodio šest godina. Na kritike kolege Aleksa Beresforda, vidljivo ljut Morgan uspeo je samo da procedi „dosta mi je ovoga“ i napusti emisiju uz komentar: „Vidimo se kasnije, žao mi je ali ne mogu ovo da radim“.

Dan ranije Morgan se našao na udaru kritika – više od 40.000 gledalaca se žalilo – jer je rekao da ne veruje da je supruga princa Harija razmišljala o samoubistvu. Megan Markl je u eksplozivnom intervjuu Opri Vinfri, koji je šokirao Britaniju, rekla da je pomišljala na samoubistvo i optužila kraljevsku porodicu za rasizam. „Ne verujem ni jednu reč koju je Megan Markl izgovorila. Ne bih joj verovao ni da mi čita meteo izveštaj“, rekao je Morgan.

Bila je to, navodi ugledni britanski list Gardijan, katastrofa koja se mogla očekivati. Morgan je poslednjih meseci žestoko kritikovao Megan Markl. Kada su ona i princ Hari najavili da daju ostavku na kraljevske dužnosti, optužio ih je da su „sebični manipulatori koji bi da budu Kardašijanke“.

Iznenađujuće je da su Markl i Morgan u jednom trenutku bili „drugari“ zbog čega su skorašnji napadi na nju još strašniji. Morgan i Markl su se upoznali 2016. u jednom pabu u Londonu kada je došla na Vimboldon da gleda meč svoje prijateljice Serene Vilijams, ali se on kasnije požalio da je prestala da mu se javlja kada je upoznala Harija.

„I dalje volim Megan, bez obzira na njenu tendenciju da otkači ljude kada ispune svoju svrhu“, prokomentarisao je on 2018. godine. Kada su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa otvorili dušu Opri, Morgan je podsetio ljude na to navevši da ga je „odbacila kao da je džak krompira“.

To nije bio jedini put da je Morgan poslednjih nedelja bio u žiži javnosti. Prošlog meseca, 1200 izvršnih direktora raznih televizija potpisalo je otvoreno pismo optuživši ga da javno maltretira Adela Aminija koji je pre deset godina sa njim radio kao istraživački novinar.

Kada je Amini, sada producent, naveo da danas nikad ne bi radio sa njim, Morgan je uzvratio da bi „radije zaposlio lobotomizovanog mravojeda“.

Iz sveta i regiona čitajte:

Njegova koleginica iz jutarnjeg programa Suzana Rid nedavno je otkrila da je u prvim danima rada sa Morganom stalno plakala. „Često su me napadali jer se nekome ne bi došalo šta je osoba koja sedi pored mene rekla“, navela je ona. Odnos sa Morganom se vremenom popravio ali je snimanje emisije i dalje ostalo stresno. „Stalno smo se svađali“, priznala je Ridova.

Prošle godine, premijerova kancelarija je mesecima bojkotovala jutarnji program jer je Morgan uradio nekoliko brutalnih intervjua sa ministarkom socijalne zaštite Helen Vateli koje su mnogi okarakterisali kao „siledžijske“. Ministarka ga je optužila da ju je više puta prekidao – on je, pak, tvrdio da ona „nema nikakve odgovore“ na pitanje koliko se kovid testova sprovodi.

To je dovelo do kratkog poboljšanja Morganovog imidža u nekim krugovima, ali je besni premijer zabranio ministrima da gostuju kod njega, što je Morgan iskoristio da „oplete“ po vladi zbog načina na koji su reagovali na prvi talas pandemije korone.

Sve to je, navodi Gardijan, vrlo tipično za čoveka koji je zavisnik od svađa i za koga je davno Rupert Merdok, njegov bivši šef, rekao da „ima veća muda od mozga“.

Neki od Morganovih ispada sada su već legendarni – uključujući sukob sa Džeremijem Klarksonom posle burne dodele novinarskih nagrada pre gotovo dve decenije. Pijani Klarkson zveknuo je Morgana jer mu je, navodno, uvredio suprugu. Klarksonovoj supruzi je čast odbranjena, a Morgan je iz sukoba izašao sa vidljivim modricama po čelu.

Morgan je pravio i mnogo ozbiljnije greške. Posle osmogodišnje vladavine u levičarskom tabloidu Dejli miror, otpušten jer je objavio lažne fotografije na kojima je navodno prikazano kako britanski vojnici muče iračke zarobljenike. Morgan je, naravno, odbio da se izvini čak i kada je bilo jasno da mu posao visi o koncu. „Ako niko ne zna poreklo ovih fotografija, zašto bismo se izvinjavali“, rekao je on na dan kada je izbačen iz redakcije.

Samo Pirs Morgan može da uživa u takvim usponima i padovima. Na njegovom Tviter profilu stoji citat „jednog dana si glavni pevac na ulici a drugog tvoje perje služi kao praško“, za koji tvrdi da je autorsko delo njegove babe. Ali sada, njegovi komentari na račun Megan Markl, ozbiljno su uzdrmali njegovu karijeru.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar