Pirs Morgan rekao da je Megan Markl lažov, pa dao otkaz

Svet 09. mar. 202120:58 > 23:34
Podeli:
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Voditelj emisije "Dobro jutro Britanijo" Pirs Morgan danas je podneo ostavku, nakon što je komentarisao nastup Megan Markl i princa Harija i tvrdnje koje su oni izneli. Morgan je naveo da ne veruje u ono što kaže vojvotkinja od Saseksa i nazvao je "Pinokio princezom".

Morgan je šest godina bio voditelj jutarnje emisije na kanalu ITV, a u Velikoj Britaniji je poznat kao najveći kritičar Megan Markl i svih njenih postupaka. Nakon njegovih komentara na intervju Megan Markl i princa Harija sa Oprom Vinfri, televizijska kuća je dobila 41.000 pritužbi.

„Nakon razgovora sa ITV-om Pirs Morgan je odlučio da je vreme da napusti ‘Dobro jutro’. Televizija je prihvatila njegovu odluku i nema ništa više da doda“, saopšteno je iz ove televizije.

Nakon što je Megan Markl otkrila da je imala suicidalne misli i tražila pomoć od kraljevske porodice, koja je to odbila da joj pruži, Morgan je napisao da su njeni postupci izdaja kraljice Elizabete. Dodao je da je ovakvo ponašanje očekivao od Megan, ali ne od Harija. Markl je nazvao „Pinokio princezom“, ali je taj tvit brzo obrisao.

POGLEDAJTE JOŠ:

Morgan je nastavio da svoje mišljenje o kraljevskom paru iznosti na Tviteru, a ono je kritički nastrojeno prema njima. Smatra da princ Hari želi da ceo svet mrzi njegovu porodicu, a veliča njegovu suprugu. Kada je reč o samoj Megan, mišljenja je da joj ne bi poverovao kada bi izrekla vremensku prognozu, a kamoli ovako teške optužbe.

Pored optužbi da joj nije pružena adekvatna pomoć kada joj je trebala, Markl je saopštila da se kraljevska porodica rasistički raspitivala o boji kože njenog sina Arčija, kao i da su neki njeni članovi izrazili zabrinutost oko toga da li će biti previše crn.

Morgan smatra da su oni proveli dva sata vređajući sve što kraljica predstavlja, dok princ Filip leži u bolnici.

On je dan nakon intervjua u svojoj emisiji ugostio oca Megan Markl, Tomasa, koji je izneo tvrdnju da kraljevska porodica nije rasistički nastrojena, a da njegova ćerka preteruje u svojim optužbama.

„Ona se izolovala od cele porodice, a ja sam se njoj izvinio za jednu jedinu grešku koju sam počinio. Mogla je da razgovara sa nama da je želela, ali nije“, rekao je Tomas Markl.

Nakon iznošenja stavova na društvenim mrežama, mnogi su izrazili nezadvoljstvo Morganom i tražili da on bude uklonjen iz emisije „Dobro jutro Britanijo“. Smatra se da je on svojim tvitovima uvredio osobe sa mentalnim problemima, kao i drugih rasa.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar