Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Malezijski parlament neće u ponedeljak održati posebnu sednicu na kojoj će odlučiti o sledećem premijeru, rekao je predsednik skupštine Mohamad Arif, dan nakon što je privremeni premijer Mahatir Mohamad rekao da će to zakonodavno telo to učiniti.

Arif je rekao da je dobio dopis o specijalnoj sednicu od Mahatira, ali da se pismo nije pridržavalo parlamentarne procedure, javlja Rojters.

„Takođe zauzimam stav da će potreba za održavanjem posebnog sastanka parlamenta doći nakon što kralj dobije službenu uredbu u vezi sa procesom izbora premijera“, rekao je Arif, dodajući da je stoga odlučio da neće biti posebnog sastanka Predstavničkog doma.

Mahatir (94), inače poznati kao najstariji premijer na svetu, pre četiri dana podeo je ostavku, nakon čega je “Savez nade“ predložio Anvara Ibrahima za tu poziciju, javila je Al Džazira.

Najava Mahathira razljutila je protivničku koaliciju triju strana na čelu sa Anvarom Ibrahimom, koji je rekao da je neprimereno da on donosi odluku pre kralja, čija će se ovlašćenja osporiti glasanjem u parlamentu.