Marko Raduano Foto: CC / Zuma Press / Profimedia

Italijanski mafijaški bos Marko Raduano (40) pobegao je iz zatvora Badu’e Karos na Sardiniji.

Raduano se spustio niz zatvorski zid uz pomoć improvizovanog užeta koji je napravio od čaršava. Naredna dva sata niko nije ni primetio da je pobegao iz ćelije maksimalnog obezbeđenja jer u sobi sa sigurnosnim kamerama nije bilo ljudi i niko nije gledao snimke.

Dok zvaničnici istražuju bezbednosni propust koji je omogućio bekstvo, snimak bekstva pojavio se na društvenim mrežama. Kamere su snimile šefa mafijaškog klana Sakra Korona Unita obučenog u trenerku kako se spušta niz zid koristeći konopac napravljen posteljine, a zatim kako skočie na travu i beži.

„Bio uzoran zatvorenik”

„Ovo smelo bekstvo iz jednog od najbezbednijih italijanskih zatvora dogodilo se zbog nedostatka osoblja“, rekao je sindikalni lider Đovani Vilja. Kako se navodi, 50 stražara je imalo zadatak da nadgleda 180 zatvorenika, od kojih su mnogi bili ozloglašeni mafijaši i ubice.

Pre bekstva, Raduano je bio uzoran zatvorenik koji je koristio svoj posao u biblioteci na poslednjem spratu zatvora, da prouči raspored čuvara koji su patrolirali objektom i u skladu sa tim odredio vreme bekstva, piše Njujork post.

Raduano je uhapšen 2018. i osuđen na 18 godina zatvora zbog trgovine kokainom, a pored toga bio je suočen sa optužbama za ubistvo.

***

BONUS VIDEO: U El Salvadoru otvoren najveći zatvor na svetu, prvi zatvorenici već stigli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar