Foto: Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu da pokušava da napadne gasovode preko Crnog mora do Turske u izjavi u Sočiju nakon sastanka s turskim kolegom koji pokušava da obnovi sporazum o izvozu žita, a komentarisao je i ukrajinsku kontraofanzivu.

„Napadaju se gasovodi Turski tok i Plavi tok kroz koje se gas izvozi iz Rusije u Tursku“, rekao je Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Sočiju.

Ruski brodovi štite te sisteme, dodao je. „No, oni su pod stalnim napadima, uključujući dronovima koji se lansiraju iz ukrajinskih luka na Crnom moru“.

Ruski predsednik je još jednom opisao ukrajinsku kontraofanzivu kao „neuspeh“.

Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN

„Ne radi se o nikakvom zastoju, to je propalo“, izjavio je Putin i ustvrdio da Ukrajina nije probila nijednu liniju fronta na prostoru koji kontroliše Moskva.

Istovremeno, ukrajinske snage na jugu zemlje objavile su da su probile čvrsto utvrđenu prvu liniju ruske obrane. Vojska takođe tvrdi da je ostvarila napredak i u drugim delovima zemlje, uključujući u Donjecku na istoku i oko grada Bahmuta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar