Aleksandar Lukašenko Foto:EPA-EFE/ALEXANDER ASTAFYEV / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko optužio je danas Nemačku za akt nacizma, posle uvođenja novih evropskih sankcija protiv Belorusije.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ono što nismo očekivali je da i Nemačka učestvuje u toj kolektivnoj zaveri“, rekao je Lukašenko povodom obležavanja 80. godišnjice početka nacističke invazije u SSSR-u i dodao „nismo to očekivali od onih čiji su preci ubili svakog trećeg Belorusa“.

EU, SAD, Velika Britanija i Kanada su odlučile juče da kazne 78 funkcionera i osam entiteta zbog suzbijanja beloruske opozicije i preusmeravanja aviona Rajanera koji je 23. maja prizemljen u Minsku pod obrazloženjem da je u njemu bomba, da bi bio uhapšen beloruski novinar disident Roman Protaševič.

Pod sankcijama su poslovni ljudi, beloruski ministri odbrane i saobraćaja, komandant vazduhoplovstva i jedan od sinova predsednika Lukašenka, Viktora.

Evropljani su, osim toga, odlučili da pogode važne izvore beloruskog dohotka zaustavljanjem uvoza naftnih derivata i određenih vrsta potaše, kao i zaustavljanjem izvoza proizvoda za beloruske fabrike duvana

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)