Foto: Dan.co.me, Nova S

Žarko Pejanović zvani Knele sa Zabjela priveden je u Crnoj Gori nakon što je u utorak upao u redakcije dnevnih novina Dan i portala Dana i fizički napao zaposlene lomeći inventar. U incidentu su povređeni tehnički urednik i jedan novinar, a redakcija Dana objavila je fotografije koje pokazuju kako izgledaju njihove prostorije nakon napada.

Kako prenosi Dan, Pejanović je nezadovoljan što je u tekstu sa takmičenja u ležanju, koje je održano u etno selu Montenegro u Breznama, na kojem je pobedio, pisalo da je “najveći džabalebaroš”. Inače “najveći džabalebaroš” je već par godina ustaljeni naziv za onoga koji pobedi u ovom takmičenju.

Foto: Dan.co.me

Portal Dan navodi da je Pejanović počeo da pravi haos već u oglasnom odeljenju Dana, a onda nastavio i u ostalim redakcijama.

Tim povodom oglasila se i policija saopštenjem.

„U utorak u 18.06 časova policiji u Podgorici je prijavljeno da je jedno lice ušlo u prostorije redakcije DAN-a i fizički napalo novinare koji su se tu nalazili. Pripadnici policije su izašli na lice mesta gde su zatekli Ž. P. (38) koji je, nezadovoljan objavljenim tekstom u ovom mediju, o takmičenju koje se održalo prethodnih dana u jednom etno selu u Plužinama, a u kojem je isti učestvovao, fizički napao tehničkog urednika redakcije A.J., te polomio staklo i deo inventara u ovim prostorijama. A.J. je ovom prilikom zadobio povrede u vidu ogrebotine na šaci“, navodi se u saopštenju.

Foto: Dan.co.me

Policija je izvršila uviđaj uviđaj na licu mesta, od prisutnih prikupila obaveštenja u službenim prostorijama.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pejanović danas kod tužioca

Pejanović će se danas naći kod osnovnog tužioca koji će nakon saslušanja da donese odluku o tužilačkom zadržavanju do 72 časa.

Nakon isteka tih 72 sata, ići će kod sudije za istragu radi određenja pritvora.

BONUS VIDEO Crnogorci se takmiče u ležanju: Kako idu u toalet i šta nikako ne smeju da rade

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare