Donald Tramp
Donald Tramp Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Veoma osetljivi obaveštajni podaci o Iranu i Kini nalaze se u dokumentima koje je FBI pronašao tokom pretresa kuće bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, otkriva "Vašington Post", pozivajući se na izvore koji su upoznati sa tim.

Reč je o tajnim dokumentima, koje je FBI pronašao tokom avgustovskog pretresa čuvene Trampove rezidencije na Floridi, u kojima je opisan obaveštajni rad u vezi s Kinom, a najmanje jedan od njih odnosi se na iranski raketni program, prenosi Rojters.

Objavljivanje informacija iz dokumenata donelo bi „višestruke rizike“, uključujući ugrožavanje ljudi koji pomažu u radu američkih obaveštajnih službi, citirao je eksperte američki list, prenosi RTS.

donald tramp, vila, FBI, Mar-a-Lago
donald tramp, vila, FBI, Mar-a-Lago

Ministarstvo pravde istražuje da li je Tramp prekršio zakon time što je odneo vladine dokumente, posle napuštanja funkciju 2021. godine, što uključuje i oko 100 poverljivih dokumenata koje je preneo na svoje imanje na Floridi.

Pročitajte još:

Istražuje se i da li su Tramp ili njegov tim ometali agente koje je FBI poslao u njegovu kuću.

Tramp je, s druge strane, ubeđen da pretres ima veze sa njegovom namerom da se kandiduje po treći put za predsednika SAD na izborima u novembru 2024. godine.

BONUS VIDEO: Medenica i Zarić: Nova društvena mreža Donalda Trampa je način da okupi istomišljenike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar