Foto:printscreen

U trenutku kada čitav svet iz minuta u minut iščekuje nove informacije iz Ukrajine u kojoj odjekuju bombe i pucnji, ruski mediji izveštavaju mirnim tonom, čak na nekim za koje se spekuliše da su pod kontrolom Kremlja, u fokusu je dnevni presek korona brojki.

Takođe, skoro svaki ruski portal ima na naslovnoj strani ima istaknut govor ruskog predsednika Vladimira Putina, koji tamošnji mediji, interpretiraju kao najavu specijalne vojne operacije u Donbasu.

RT -„NATO panika“

Kao glavna vest ovog portala je da NATO „raspoređuje“ sve više vojnih trupa na istočnom krilu Ukrajine, a tik ispod nje nalazi se vest da Rusija odgovara na prekid diplomatskih odnosa Kijeva.

Foto:printscreen/rt

RIA Novosti – Prebacuju loptu na Kijev

U samom fokusu naslovne strane ruske agenicije RIA Novosti nalazi se Putinova najava specijalne vojne operacije u Donbasu, napisana, novinarskim žargonom rečeno „ravno“ – dok se na pozadini vesti koji krasi pola ekrana ruski predsednik.

Foto:printscreen/ria.ru

Na ruskom na naslovnoj strani fotografiije nalazi se i vest o tome kako će o daljoj sudbini Ukrajine, odlučivati sami Ukrajinci.

TASS – Korona presek bitniji od rata

Četvrta vest na portalu agencije TASS je dnevni korona presek. Neuobičajeno za ratne okolnosti, zar ne?

Foto:printscreen/tass

U fokusu je naravno ruski predsednik i njegova najava vojne operacije u Donbasu.

Sputnjik – Nešto oštriji narativ

Na sajtu Sputnjika govori se o dva ruska civilna teretna broda pogođena ukrajinskim raketnim udarom u Azovskom moru i naravno, neizostavna vest o tome kako je Putin odobrio specijalnu vojnu operaciju u Donbasu i obećao hitan odgovor na spoljne pretnje.

Foto:printscreen/sputniknews

Moskov Tajms – objektivna strana Rusije

Za razliku od ostalih, Moskov Tajms na svojoj naslovnoj strani ima i vest o tome da Belorusija, večiti saveznik Putina, neće učestvovati u invaziji na Rusiju.

Foto:printscreen/themoscowtimes

Takođe, ovaj ruski mediji donosi i izjavu najbitnijeg opozicionara u Rusiji Alekseja Navaljnog koji ukrajinski rat naziva „odvraćanjem pažnje“ od „stvarnih“ ruskih problema.

BONUS VIDEO: Helikopterski napad ruske vojske 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar