Foto: Shutterstock

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić inicirala je sastanak sa vlasnicima poznatih sarajevskih ćevabdžinica, kako bi svi zajedno zaštitili i brendirali sarajevski ćevap kao autohtoni domaći proizvod.

„Imamo viziju, imamo preduslove da pokrenemo procese koji vode ka nacionalnoj i međunarodnoj registraciji zaštite. Danas smo napravili mali, ali izuzetno važan korak, što potvrđuje i svetski atlas hrane ‘The TasteAtlas’, koji je stavio sarajevski ćevap na visoko 10 mesto“, rekla je gradonačelnica Sarajeva.

Posle sastanka u Gradskoj kući otišli ​​su na ćevape, a ćevabdžinicu su morali da izaberu izvlačenjem papiirića.

Današnje druženje podseća i na film Danisa Tanovića „Pola jedanaest“ u kojem se sarajevske  ćevabdžije okupljaju na jednom mestu, ali sa drugačijim ciljem i kontroverznim pitanjem – gde pojesti najbolje ćevape u gradu.

***

BONUS VIDEO: Izudin Bajrović: Ćevapi su simbol jednakosti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar