Foto: PU splitsko-dalmatinska, lordzg / Shutterstock

Teško povređeni 20-godišnji policajac nalazi se i dalje na Jedinici intenzivnog lečenja KBC-a Split i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, prenosi Slobodna Dalmacija.

On je pri svesti, komunicira sa osobljem, sarađuje i pretpostavke za njegov oporavak su optimistične.

Policajac je zadobio serijsku frakturu rebara sa frakturom lopatice desne strane i hematopneumotoraksom (izliv krvi u plućnu maramicu) nakon što je na njega automobilom naleteo 29-godišnji Ivan Božić za kojem se intenzivno traga

Odmah po prijemu u bolnicu policajcu je drenirano desni deo grudnog koša i kako se doznaje policajac je disao spontano, bez mehaničke potpore (respirator) i bio je stabilno, prenosi Jutarnji list.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

Prema nezvaničnim informacijama, teško povređeni policajac je u razgovoru sa medicinskim osobljem rekao, kako je njegova procena da je vozač golfa vozio brzinom od najmanje 70 km/h i kako uopšte nije pokušao da stane, već da je samo udario u njega, oborio ga i pobegao.

Na širem području Splita u toku je velika potraga za napadačem, prenosi Slobodna Dalmacija. Policijski službenici su blokirali i stari put prema Klisu, pregledavaju se automobili i autobusi, tako da se stvorila velika gužva na toj deonici puta, a kolona se proteže od tunela Klis-Grlo do benzinske pume.

Stigla dojava da je napadač u bolnici

Čitataoci Jutarnjeg lista javljaju da je praktično ceo Solin blokiran, a potraga se sigurno neće okončati dok se osumnjičeni Božić ne privede, a tako nešto je negovesti i ministar Božinović.

Policija je, kako nezvanično saznaje Slobodna dalmacija, dobila i dojavu da se napadač nalazi u splitskoj bolnici. Građani javljaju da su Firule pune ‘obične‘ i specijalne policije. Neki izvori navode da je Božić bio u krugu bolnice, ali zvanične potvrde nema.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

I Splitom i Solinom odjekuju sirene, policija svaku dojavu proverava.

PROČITAJTE JOŠ:

Božinović: Nalet na policajca u Splitu ima obeležja pokušaja teškog ubistva

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je da nalet automobilom na 20-godišnjeg splitskog policajca ima obeležja pokušaja teškog ubistva.

Božinović je za Hinu rekao da je čin vozača koji je pregazio mladog policajca dok je radio svoj posao za svaku osudu te da policija neće stati dok ne pronađe počinioca.

Splitska policija u sredu poslepodne je izvestila da je identifikovala vozača koji je tokom noći u središtu grada automobilom oborio mladog saobraćajnog policajca za čiji se život još bore u bolnici.

BONUS VIDEO: Pucnjava na Horgošu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar