Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Erika, ćerka Ivane J. (45) iz Siska, koju je ubio Neđad Fetić, objavila je na svom Fejsbuk profilu oproštajnu poruku posvećenu majci.

„Majko moja, bila si najdivnija osoba na ovom svetu. Bila si moj heroj i uvek ćeš to i biti. Pamtićemo te po tvojim ludostima, osmehu i po svemu što si napravila za sestru, brata i mene. Srce me boli kad znam da te više nema, ali znam da si sada na boljem i lepšem mestu. I znam da ćeš uvek paziti na nas i voditi nas na pravi put kroz život. Nemam reči kojima bih opisala svoju tugu i bol jer više nisi kraj mene. Bila si moja mama i moja najbolja prijateljica kroz život. Počivaj u miru majčice moja“, napisala je Erika, jedno od troje dece ubijene Ivane J.

Nedžad Fetić Foto:TANJUG/HINA/ ZDRAVKO STRIŽIĆ

Ivanin život pred očima supruga Miroslava i 12-godišnjeg sina ugasio je u subotu uveče prvi komšija Neđad Fetić (52). Pucao je po ulici redom iz ilegalne puške nepoznate marke, a osim što je ranio i Ivaninog supruga i još troje suseda, Fetić je molotovljevim koktelom, nakon svoje kuće, zapalio još dve. A smetali su mu i automobili tih miroljubivih suseda, pa je zapalio dva i pobegao.

Uhapšen je u Domagojevoj ulici nakon nepunih pet sati bekstva, dok je tim delom Siska vladalo opsadno stanje, jer je, kako su prestravljeni susedi svedočili, planirao da povredi i svoju sestru kojoj je prethodno najavio telefonom, iz kuće drugog suseda, da dolazi da je ubije.

Nedžad Fetić Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nakon hapšenja, Fetić je prvu noć proveo u zatvorskoj samici u Lipovici. Na ispitivanju u tužilaštvu izneo je kratku odbranu i delimično odgovorio na neka pitanja. Svirepe zločine po Kanaku počinio je iz pušaka koje datiraju iz ratnog perioda od 1991. do 1995. godine – pucao je iz poluautomatske puške CZ PAP M5-9 Papovke i automatske puške AK47.

Što se tiče, pak, ručne odbrambene bombe koju je policija kod Fetića u pretresu takođe pronašla, taj branitelj je utvrdio da ista nije ispravna pa samim tim i da nije bilo opasnosti. Tereti se za ubistvo, šest pokušaja ubistva, dva dovođenja u opasnost života i imovine te za nedopušteno posedovanje oružja. Preti mu dugogodišnji zatvor ali sama finalna sankcija zavisiće od niza veštačenja koja će idućih meseci tokom istrage koju je pokrenulo Županijsko državno tužilaštvo u Sisku, biti odrađena. Ključno će biti ono psihijatrijsko kako bi se utvrdilo je li Papić bio uračunljiv u vreme užasa na sisačkom Kanaku.

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Kakva god bila njegova finalna sankcija i sudbina, neće biti nikakva uteha porodici preminule Ivane J. i ostalim ranjenima od kojih je dvoje bilo i životno ugroženo. I dok se oni oporavljaju od posledica Papićevog pohoda, porodica ubijene žene ne može da dođe k sebi od šoka. Čekaju kraj obdukcije kako bi organizovali poslednji ispraćaj svoje voljene majke i supruge.

A s obzirom i na materijalni gubitak koji su pretrpeli, jer im je Papić molotovljevim koktelom uništio unutrašnjost kuće i službeni automobil supruga ubijene, njihovi prijatelji, susedi i poznanici poslali su apel za novčanu pomoć.

Pročitajte još...

Rođak ubijene jedva pronalazi reči utehe za gubitak Ivane. Njegov brat je u tom užasu takođe povređen ali, srećom lakše, dok je njegov nećak školarac pukom srećom, ostao nepovređen, preneo je Jutarnji list.

„Jako puno ljudi pita može li nekako da pomogne. Moj brat i njegova porodica su ostali bez svega. Nemaju više kuću ni auto. Sve što su imali u kući od novčanih sredstava i papirologije je izgorelo. Pomozite ako ikako možete da moj brat i deca mogu opet da stanu na noge. Našu rođaku ne može nikakav novac da vrati, ali njenoj porodici novac je sada preko potreban“, rekao je rođak preminule.

Porodica, prema poslednjim informacijama, traži smeštaj, jer trenutno spavaju na više lokacija.

BONUS VIDEO Horor na ulicama Pariza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar