Pucnjava u centru Brisela Foto:EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

U pucnjavi koja se večeras dogodila u Briselu ubijeno je dvoje ljudi, a jedna osoba je ranjena. Policija traga za napadačem, koji je u bekstvu.

Ubijene osobe su švedske nacionalnosti. Veruje se da su u pitanju navijači, pošto su nosili dresove švedske fudbalske reprezentacije.

U videu koji se pojavio na društvenim mrežama u kojem muškarac govori da je ISIS-ovac i da je ovim zločinom „osvetio muslimane“, takođe tvdi da je „ubio trojicu Šveđana“.

Po svemu sudeći radi se o istom muškarcu koji je večeras otvorio vatru iz kalašnjikova u Briselu. Radi se o čoveku za kojeg se zna da je radikalizovan, prenosi Index.hr.

Pucnjava u centru Brisela Foto:Philip Reynaers / imago stock&people / Profimedia

Novi pretnje na nivou 4 za Brisel

Nivo pretnje za regiju glavnog grada Brisela povećana je na nivo 4. Nacionalni krizni centar to potvrđuje. Na nivou 4 pretnja se smatra „vrlo ozbiljnom“, tačnije „kada je pretnja ozbiljna i vrlo neposredna“.

Na Tviteru, Krizni centar takođe moli za „aktivan oprez“.

„Molimo ljude da odlože nepotrebna putovanja“, rekla je za Belgu portparolka Laura Demulier.

Pucnjava u centru Brisela Foto:EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Prekinuta fudbalska utakmica Belgije i Švedske

Prekinuta je utakmica Belgija-Švedska nakon što su, pre utakmice, u centru Brisela ubijena dva navijača Švedske koji su bili u dresovima te reprezentacija.

Na stadionu je zavladala izvesna panika, a i dalje postoji pretnja od novih terorističkih napada.

Utakmica je prekinuta na poluvremenu. Čini se kako su švedski reprezentativci odbili da igraju drugo poluvreme zbog napada u kojem su ubijena dva njihova navijača.

Navijači ne smeju da napuste stadion, jer je napad bio na udaljenosti od pet kilometara, a Belgijanci su odmah pristali da meč bude prekinut.

Pucnjava u centru Brisel Foto:Belga / ddp USA / Profimedia

Tok napada

Napad je počeo oko 19:15, a na društvenim mrežama se pojavio dramatičan snimak jezive pucnjave, koji nećemo objavljivati jer je previše uznemirujući.

PROČITAJTE JOŠ:

Vidi se kako napadač juri čoveka ka zgradi, a potom puca na njega i nesrećni čovek pada na tlo. Napadač se potom vraća i ponovo puca u njega.

Kako pišu belgijski mediji, upucano je najmanje troje ljudi. Jedan u predvorju (to je pucnjava koja se vidi na snimku).

Pišu i da je dvoje ljudi napadač upucao u taksiju. Ne zna se u kakvom je stanju treća upucana osoba.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Americi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar