Aleksa Bečić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Crna Gora je na Zapadnom Balkanu i šire prepoznata kao faktor stabilnosti i mira i bastion suživota, međuverskog i međuetničkog sklada, rekao je danas predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

PROČITAJTE JOŠ:

On je na zasedanju Međunarodnog parlamenta za toleranciju i mir, koji je u Podgorici okupio parlamentarce iz 41 države sveta, kazao da su „multietničnost, multikonfesionalnost i suživot svih vera i nacija u samom crnogorskom biću“.

„Naša država u 21. veku konačno dokazuje da ima izgrađen demokratski kapacitet, da smo sposobni za mirnu tranziciju vlasti, da baštinimo vrednosti demokratije i da uistinu živimo građanski koncept – jer je on jedini na koji pristajemo“, naveo je Bečić, saopšteno je iz crnogorskog parlamenta.

Ocenjujući da je današnje zasedanje Međunarodnog parlamenta za toleranciju i mir istorijski trenutak za Crnu Goru, on je kazao da je ovo jedan od najvećih međunarodnih skupova u crnogorskoj istoriji.

Bečić je naglasio da tolerancija predstavlja pravi test civilizacije.

„U današnjem vremenu brojnih i rastućih izazova i pretnji, u doba kada smo svedoci postojanja i rasta diskriminacije, ekstremizma, rasizma, nasilja, terorizma i mržnje, opšta je potreba da se širi kultura tolerancije i mira“, rekao je, između ostalog,

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)