Dritan Abazović Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora osuđuje održane referendume o prisjedinjavanju ukrajinskih oblasti Rusiji, rekao je premijer Dritan Abazović dodajući da Vlada neće priznati te rezultate.

Abazović je rekao da je Crna Gora od samog početka zauzela jasan stav prema agresiji na Ukrajinu, nedvosmisleno prateći politiku sankcija, primivši istovremeno, za crnogorske prilike, značajan broj ukrajinskih izbjeglica koje čine oko dva odsto ukupnog broja stanovništva u Crnoj Gori.

“Abazović je kazao da Crna Gora osuđuje održane referendume o prisjedinjavanju ukrajinskih oblasti Rusiji, naglasivši da njihovi rezultati i kao čin aneksije neće biti priznati od naše Vlade”, navodi se u saopštenju.

POGLEDAJTE JOŠ:

Abazović je naveo da je Crna Gora spremna da razmotri mogućnosti o pružanju dodatne pomoći Ukrajini, kroz eventualnu rehabilitaciju i medicinsku pomoć ranjenima.

“Na tim linijama, Abazović je prenio i spremnost da se jedan deo kapaciteta Luke Bar iskoristi za tranzit hrane i pšenice iz Ukrajine, istakavši da pomoć Ukrajini od Crne Gore neće izostati”, rekli su iz Vlade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar