Zdravko Ponoš Skupština Srbije Foto:Amir Hmazagić/Nova.rs

Predsednik stranke SRCE Zdravko Ponoš ocenio je danas da Vladimir Orlić od kvalifikacija za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) "ima prezime".

„Kad CIA ima orla, onda BIA bar Orlića. Pratimo Ameriku. U stopu“, napisao je Zdravko Ponoš na društvenoj mreži Iks.

Inače, ovim povodom ranije danas su se oglasili i opozicioni poslanici Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde i Srđan Milivojević iz Demokratske stranke.

Za Stefanovića je izbor Orlića „nastavak partijskog i režimskog otimanja srpske tajne službe“. On je naveo i kako „SNS klika na ovaj način čuva svoje kriminalne poslove, veze sa organizovanim kriminalom i golu vlast“.

Srđan Milivojević ocenio je da je imenovanje Vladimira Orlića na mesto direktora BIA „paradigma propasti našeg društva i kadrovskog sunovrata Srpske napredne stranke“.

Podsetimo, Savet za nacionalnu bezbednost dao je na današnjoj sednici saglasnost da funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić bude imenovan za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vladimir Orlić bio je poslanik vladajuće SNS u Skupštini Srbije u više mandata, a od 2022. do 2024. godine bio je i na čelu srpskog parlamenta.

***

BONUS VIDEO – ĐIias repliciriao Brnabić i Orliću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare