Aleksandar Vulin Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin izjavio je danas, komentarišući prekid TV-prenosa obraćanja kandidata za drugi mandat predsednika SAD, Donalda Trampa, da će i predsednik Srbije Aleksandar Vučić trpeti takvu "cenzuru".

Neke od vodećih američkih televizija prekinule su prenos izjave Trampa s obrazloženjem da je iznosio neosnovane ocene i neargumentovane tvrdnje o naavodnoj neregluarnosti izbornog procesa u SAD.

„Кao što bi sa Zapada hteli da vlast u Srbiji postave bez izbora, tako su počeli da odlučuju šta je istina na društvenim mrežama. Cenzuru na Fejsbuku u Srbiji vodi Istinomer, poznat po političkoj obojenosti i merilima koja moraju biti u skladu sa njihovim političkim stavom. Кao što su cenzurisali Trampa u SAD, tako će zabranjivati i Vučića u Srbiji, a sa njim i sve koji nisu na njihovom spisku podobnih“, smatra Vulin, saopštio je PS.

Pročitajte još...

Rekao je da Vučića žele da „ućutkaju“ jer ne mogu da ga pobede na izborima i ocenio da „nema slobode za protivnike totalitarnih režima koji uvode sankcije i odlučuju ko je kriv bez suda, i nema slobode za protivnike sistema Velikog brata koji naređuje šta sme, a šta ne sme da se kaže“.

„Jedini način da ostanemo slobodni je da ne učestvujemo na njihovim mrežama i da mislimo svojom glavom. Priča da je Zapad ‘uzor u poštovanju ljudskih prava’ je bolna laž, čuvajmo našu Srbiju i naš način života, Fejsbuk sigurno neće!“, poručio je Vulin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar