Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin najavio je da ta stranka neće učestvovati u mđustranačkom dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji u kom ulogu posrednika imaju poslanici Evropskog parlamenta.

Vulin je na sednici Predsedništva Pokreta socijalista rekao da da partija neće učestvovati „u bilo kakvim razgovorima“ o Srbiji, njenim zakonima i političkom sistemu, „ako te razgovore traže ili vode stranci“.

„Poslanici Evropskog parlamenta bi imali čime da se bave u svojim zemljama, samo da su dovoljno pošteni da to priznaju ili da su dovoljno važni da je u njihovim državama nekom stalo do njihovog mišljenja. Poštujemo odluku drugih političkih partija da traže mišljenje stranaca, ali Pokret socijalista će za mišljenje pitati samo gradjane Srbije i nikog drugog“, naveo je Vulin, a preneo Pokret socijalista.

Predsednik Skupštine Srbije i lider socijalista Ivica Dačić najavio je da će sutra početi onlajn razgovori političkih stranaka s evroparlamentarcima i da će prvi razgovor biti obavljen sa poslaničkom grupom Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, nakon čega će se razgovarati sa poslaničkom grupom Socijalističke partije Srbije.

„Posle toga će da razgovaraju s vanparlamentarnim strankama, a 7. maja će meni da se jave da bi me izvestili…u suštini taj dijalog neće početi pre juna meseca“, kazao je Dačić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar