Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je iznenađen ćutanjem međunarodne zajednice na napade koji iz regiona stižu na račun Srbije i političkih predstavnika Srba u tim zemljama, posebno zbog poređenja srpskih lidera sa sledbenicima Adolfa Hitlera.

„A to se dešava u Bosni i Hercegovini, najstradalnijem delu bivše Jugoslavije kada su u pitanju Srbi, koji su u antifašističkoj borbi stradali više nego svi narodi sa teritorije bivše Jugoslavije zajedno. Začuđen sam ćutanjem međunarodne zajednice, ali nećemo mi nikakvu bojazan da izazivamo, radićemo da pomognemo svom narodu, ne ugrožavajući ničiji teritorijalni integritet. Ali i ne plašeći se da kažemo šta mislimo“, rekao je Vučić novinarima u Inđiji.

On je dodao da bio iznenađen i kada su u istom danu u regionu izašla tri teksta protiv Srbije i protiv njega, iako nije bilo nikakvog povoda za to.

„Ništa nisam rekao, nisam se ni pojavljivao, ni na koji način nisam doprineo tome. To je bila organizovana akcija, protiv čega ja nemam ništa protiv. Ali sam sve to pažljivo pročitao i analizirao… Kritikuje se naša politika zaštite interesa srpskog naroda u regionu. De fakto bi oni želeli da Srbija bude slabija, neskriveno o tome govore, jer snažna Srbija je uvek smetnja delu regiona“, rekao je on.

Vučić je kazao da je strateška politika Srbija nastavak privlačenja investicija i ekonomski razvoj, ali da to ne znači da Beograd neće pomagati svoj narod, gde god da živi, ne ugrožavajući nikoga u isto vreme.

On je dodao da mnogi misle da će „Srbija da nestane“ zbog odnosa nove američke administracije ali da će doživeti veliko iznenađenje.

„Amerika je velika sila. Gledaćemo opet da gradimo dobre odnose sa njom i nadam se da ćemo uspeti“, rekao je Vučić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar