Milorad Dodik, Aleksandar Vučić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle današnjeg sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da Srbija neće ni na koji način zatvarati granicu za ljude iz RS, bez obzira na epidemiološku situaciju.

Govoreži o godišnjici Dejtonskog sporazuma, Vučić je ocenio da je njega moguće promeniti smao uz saglasnost sva tri konstitutivna naroda i dva entiteta u BiH i zatražio da se prekine sa pretnjama ukidanjem i nestankom Republike Srpske (RS), jer je ona ustavna kategorija BiH.

Vučić je to saopštio nakon sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, koji ga je obavestio o političkim napadima na RS i pokušajima njenog urušavanja.

Dodaje se da je Vučić saslušao Dodika i zamolio ga da upotpuni svoje zahteve, koje smatra legitimnim.

„Predsednik Vučić je zaključio da Srbija smatra da odnosi Srbije i BiH mogu i moraju da budu unapređeni, pre svega kroz značajnije ekonomske integracije, povezivanje ljudi i pogled koji je uperen u budućnost, a ne u prošlost. Predsednik Vučić je u svom odgovoru predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, istakao da Srbija neće ni na koji način zatvarati granicu za ljude iz RS, bez obzira na epidemiološku situaciju u Srbiji i RS“, dodaje se u saopštenju iz Predsedništva Srbije.

Vučić je podsetio da je Srbije pomogla značajnim finansijskim sredstvima RS, poslednji put u iznosu od 40 miliona konvertibilnih maraka i da će nastaviti da pruža svaku vrstu ekonomske i finansijske podrške narodu u RS.

Dodaje se da su Vučić i Dodik razgovarali i o konkretnim stvarima na izgradnji kompleksa Jasenovac-Donja Gradina, na teritoriji RS.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare