Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Viši sud u Beogradu izreći će danas drugu prvostepenu presudu Šapčanki Aleksandri Janković Aranitović (49) povodom optužbi da je u julu 2019. godine putem svog Tviter naloga uputila pretnje deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Njoj će ovo biti druga presuda, pošto joj je ponovljeno suđenje po nalogu Apelacionog suda, koji joj je ukinuo prvu presudu, kojom je zimus bila osuđena na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora rokom provere od dve godine i meru obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Janković Aranitović se tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti predsednika Republike, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Apelacioni sud je svoju odluku od letos obrazložio da se osnovano u žalbi njenih branilaca ukazuje da tokom suđenja nije izveden nijedan dokaz kojim bi se na nesumnjiv način moglo utvrditi da je poruka koju je ona objavila na Tviteru izazvala osećaj ugroženosti predsednika Republike.

Janković Araitovićeva je optužena jer je 24. jula 2019. godine, koristeći nalog na Tviteru „Alexandrizam“, vređala predsednika, a psovke i pretnje su upućene i njegovom sinu i ćerki.

Ona se na suđenju branila tvrdnjama da nije imala nameru da ugrozi ničiju bezbednost, te da je to uradila jer je bila izrevoltirana što je „Dunav osiguranje“ odbilo da joj plati račune hospitalizacije i pretraga koje su obavljene na klinici u Austriji, iako je imala kupljeno zdravstveno osiguranje za inostranstvo.

Ranije je osuđivana u Šapcu, a mediji su preneli da je to bilo zbog falsifikovanja isprave i nasilja u porodici nad svojom majkom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar