Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, EPA-EFE/Ida Marie Odgaard

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će sutra imati sastanak sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

„Sutra ću na zahtev ukrajinskog predsednika imati bilateralni sastanak sa njim“, rekao je Vučić tokom obraćanja novinarima u Atini.

On je naveo da će među temama sastanka biti i pitanje priznavanja teritorijalnog integriteta Srbije i Ukrajine.

„Sešću i razgovaraću sa njim u četiri oka o svemu što se u poslednje vreme događalo oko Kosova, priznavanja ili nepriznavanja teritorijalnih integriteta i jednih i drugih“, dodao je Vučić.

„Teritorijalni integritet Ukrajine poštujemo i nadamo se da će oni poštovati i naš“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da veruje da će sutra imati „otvoren i dobar razgovor“ sa Zelenskim.

Dodao je i da bi za nas bio „veliki udarac“ ukoliko bi Ukrajina priznala Kosovo.

„Pokušaću da razgovaram sa gospodinom Zelenskim“, izjavio je Vučić.

Upitan da li je znao ko će sve biti na sastanku, Vučić je rekao da je znao i dodao je da je bio „zamoljen da ćuti o tome zbog bezbednosti određenih lidera“.

„Naravno da sam znao, kada 7-8 dana razbijam glavu o tome kako da izbacim nešto oko sankcija. A jedan sam jedini koji nije uveo. Razumete li vi sa čime se mi suočavamo“, upitao je Vučić.

„Obratiću se građanima sutra ili prekosutra“

On je najavio da će se sutra ili prekosutra obratiti građanima i da će govoriti o „onome što se zbiva“.

„Ja ću da govorim šta je to što se zbiva i kao što sam rekao kada dođu izuzetno teška vremena, neskriveno ću da govorim našoj javnosti. Kada me neko pita zašto smo u takvoj poziciji, u takvoj smo poziciji zato što sam želeo i želim da vodimo nezavisnu, odgovornu i samostalnu politiku,inače ne bismo imali nijedan problem da hoću da budem potrčko i politički patuljak kao mnogi drugi u Evropi. Ne bismo imali nijedan problem na ovakvim sastancima“, rekao je Vučić u Atini uoči najavljene večere sa liderima regiona.

Podsetimo, predsednik Srbije nalazi se u Atini gde će večeras biti na neformalnoj večeri za lidere regiona, koju organizuje grčki premijer Kirijakos Micotakis.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare