Završen je sastanak između SNS i SPS, koje su predvodili Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, na kojem je odlučeno da na izbore idu sa posebnim listama. Ukoliko Vučić bio kandidat za predsednika Srbije, onda će on biti zajednički kandidat obe stranke.

Obraćanje lidera dve stranke možete pratiti na ovom video linku.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić je po završetku sastanka rekao da su pre svega razgovarali o strateškoj saradnji i dodao da će uskoro biti 10 godina kako uspešno sarađuju.

„Mnogo toga dobrog smo ostavili našem narodu i zemlji“, rekao je Vučić i dodao da je doneta odluka da na izbore izlaze sa posebnim listama.

„Stavićemo zajedničke ciljeve na pravo mesto i sve što smo do sada činili i radili. Pronaćićemo još više snage i energije za budućnost. Mi ćemo nastaviti saradnju sa SPS-om i spremni smo i radićemo na strateškom programskom dokumentu koji ćemo zajednički da potpišemo“, rekao je Vučić.

Delegaciju SNS, pored predsednika Vučića, čine i funkcioneri stranke Ana Brnabić, Siniša Mali, Zlatibor Lončar, Darko Glišić, Miloš Vučević, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Nevena Ðurić, Đorđe Todorović, Milica Nikolić i Vladanka Malović.

Lider SPS Ivica Dačić rekao je da će ukoliko se Vučić kandiduje za predsednika Srbije biti zajednički kandidat obe stranke.

„Najznačajnija vest koja je dogovorena na sastanku je da se saradnja nastavlja i posle izbora“, kazao je on.

Dačić je istakao da ima samo jednog kandidata.

„Ja kažem, mi imamo svog kandidata za predsednika, to je bio Aleksandar Vučić i prošlog puta“.

Sa Dačićem su iz SPS stigli funkcioneri te partije Branko Ružić, Aleksandar Antić, Vladimir Zagrađanin, Dušan Bajatović, Slavica Đukić Dejanović, Novica Tončev, Predrag Marković, Nikola Nikodijević.

Ivica Dačić je rekao da SPS veoma pozitivno ocenjuje 10 godina saradnje sa Vučićem. Istakao je da su doneli veoma teške odluke i da su se borili se sa pandemijom, suprotstavljali se različitim pritiscima iz inostranstva.

„Mogu sa ponosom da pomenem i da smo pitanje Kosova i Metohije vratili na pregovarački sto“, rekao je Dačić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare