Ivica Dačić
Ivica Dačić Foto: Printscreen/Tv Pink

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je večeras da Zdravko Ponoš ne predstavlja, ni u jednoj varijanti, ozbiljnu političku alternativu vlasti na predstojećim izborima.

Dačić je, za televiziju Pink, povodom stava Stranke slobode i pravde (SSP) o predsedničkoj kandidaturi Ponoša rekao da on ne predstavlja konkurenciju, kako je naveo, „našem zajedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću“.

PROČITAJTE JOŠ

On je, povodom odluke SSP da preloži Ponoša za predsedničkog kandidata, rekao i da to dokazuje da „(lider SSP Dragan) Đilas nema kandidata pa mora da ga uzima iz druge stranke“.

Lider SPS je naveo i mogućnos da Đilas „time u stvari pokazuje da udara šamar svom koalicionom parneru (Narodnoj stranci Vuka Jeremića)“.

Dačić je, podsetivši da je Ponoš nekadašnji fukcioner Narodne stranke, rekao i da nije siguran da će (lider Narodne stranke Vuk) Jeremić uopšte da glasa za Ponoša, „ako bude bio (predsednički) kandidat“.

On je ocenio i da je to je „slika i prilika odnosa u tom delu političkog spektra“.

„Svejedno je, a i da postoji potpuno jedinstvo svih u tom bloku mislim da je to daleko od toga da predstavlja jednu ozbiljnu političku alternativu i konkurenciju našem zajedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću“, rekao je Dačić, čiji je SPS u koaliciji za Vućevom Srpskom naprednom strankom.

BONUS VIDEO: Zdravko Ponoš: Prerano objavljeno ime ili dobar potez opozicije 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare