Aleksandar Vučić Foto:RTS

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da su izbori rezultat kampanje, prethodnog rada, ali i onoga što je ponuđeno građanima. Poručuje da građani iz Republike Srpske imaju pravo da glasaju u Beogradu na osnovu zakona o dvojnom državljanstvu koji su usvojeni, kako navodi, kada su na vlasti bili oni koji sada to kritikuju. "Verujem da će na kraju Šapić biti gradonačelnik, ako Nestorović ne bude podržao nikoga, imaćemo ponovljene izbore u Beogradu", rekao je on.

Predsednik Vučić gostovao je večeras na RTS -u gde je konstatovao da su građani Srbije na proteklim izborima pokazali da žele sigurnost i, kako kaže, to će imati.

Na 98 odsto mesta koje smo mi izbrojali, kolicija „Srbija ne sme da stane“ je dobila najveći broj glasova, rekao je Vučić.

On se zahvalio građanima na podršci.

Ponovio je da se od januara očekuje povećanje plata, da će biti mnogo muka oko Kosova i Metohije.

„Borićemo se i čuvaćemo naše interese. Nećemo dozvoliti Kosovu pristup u UN“, rekao je Vučić.

„Građani RS imaju pravo da glasaju“

Vučić je rekao da je lista Srpske napredne stranke na izborima dobila malo manje od dva milion glasova.

Ukazao je da su izbori rezultat kampanje, prethodnog rada, ali i onoga što se ponudi građanima.

Govoreći o kritikama da su građani Republike Srpske glasali u Beogradu na izborima, Vučić kaže da oni na to imaju pravo.

„Imaju pravo u skladu sa zakonima koje su oni doneli u ovoj zemlji, ne mi, već oni – i priču o dvojnom državljanstvu i o svemu drugom za koju mislim da je potpuno normalna, civilizovana i dobra za srpski narod“, naglasio je Vučić.

„Onda kreću u hajku protiv našeg naroda, jer im se valjda ne sviđa kakvog su političkog opredeljenja ti ljudi, iako je to naravno minoran broj glasova“, dodao je Vučić.

On je poručio da bi se dobilo narodno poverenje treba da se pokažu odgovornost i ozbiljnost u radu.

O beogradskim izborima

Govoreći o beogradskim izborima, Vučić veruje da će na kraju Aleksandar Šapić biti gradonačelnik, a ukoliko dr Branimir Nestorović ne bude podržao nikoga, biće ponovljeni izbori u Beogradu.

„Ja verujem da će Šapić biti ponovo gradonačelnik, ali nije to do mene. Ako Branimir Nestorović ne podrži nikoga, doći će do ponavljanja izbora. Molio sam te ljude, promenite politiku, Srbiji je potrebna veća stabilnost. Na svakom biračkom mestu mogu da glasaju samo oni koji imaju to pravo. Svuda imamo isti i konstantan rast, između 8, 9 i 12 odsto, na svakom mestu. Pa šta su, na svakom mestu dolazili ljudi iz drugih mesta da glasaju? Ali nasiljem se neće promeniti ništa. Mi moramo da se vratimo poslu i životu redovnom, nadležni državni organi će doneti odluke na vreme. Ko će da formira vlast u Beogradu, videćemo. Čekamo da se završimo ceo proces, imaćete svakako mesta gde će doći do ponavljanja izbora, još nije sve zaključeno“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Drastične zloupotrebe, izbori u Beogradu ne izražavaju volju građana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare