Foto:STR / AFP / Profimedia

Dešavanja u Crnoj Gori mogla bi imati uticaj i na stanje u regionu, a ta zemlja se nalazi u fazi gde je čeka prilično dug vremenski period nestabilnosti i međusobnih trvenja, izjavio je prištinski publicista i političar Azem Vlasi.

„I ako dobiju glas više ove klero-nacionalističke snage, pa preuzmu vlast, one neće moći da realizuju one ključne ciljeve za koje su se zalagali, jer im treba dvotrećinska većina u parlamentu”, rekao je Vlasi za Anadoliju, prenosi RTCG.

Smatra da, ako bude formirana vlada, to neće dugo trajati, jer će biti rascepa između njih.

„Crna Gora se nalazi u fazi gde je čeka prilično dug vremenski period nestabilnosti i međusobnih trvenja. Nadamo se da neće doći do težih sukoba. Prosrpska opozicija sada stavlja na znanje kuda tačno stremi“, rekao je Vlasi.

Govoreći o napadima na muslimane u Pljevljama, on se nada da određene snage neće uspeti u svojim naumima. Vlasi je rekao kako su na Kosovu, i u parlamentu i Vladi, svi za saradnju sa zemljama regiona radi učvršćivanja mira i stabilnosti, i da Kosovo trenutno ima dobre odnose sa Crnom Gorom i Severnom Makedonijom.

Povodom odnosa sa Bosnom i Hercegovinom ocenio je da ima saveznika koji su za saradnju u interesu mira i dodao da i u i Srbiji ima ljudi koji su voljni da sarađuju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare