sVAnuće promo, Foto: N1

Viši sud u Valjevu odbio je žalbu Željka Trifunovića, šefa izbornog štaba liste "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može", koju je u svojstvu gradjanina podneo na rešenje Gradske izborne komisije, kojim je proglašena lista ruske nacionalne manjine u Valjevu.

U obrazloženju suda stoji da nije podneto dovoljno dokaza, piše N1.

„Jasno je da na toj ‘ruskoj listi’ Rusa nema ni u tragovima, kao što bi uvidom u potpise podrške toj listi bilo jasno i da su mnogi od tih potpisa pisani istim rukopisom, tj. da ih je neko falsifikovao“, stoji u saopštenju za javnost koalicije „Ujedinjeno Valjevo može“, uz konstataciju da je sud bez želje da istraži očiglednu prevaru stao na stranu onih koji žele da unište instituciju slobodnih i demokratskih izbora.

„Dokaze tražili jesmo, ali je Gradska izborna komisija na naš zahtev da nam na osnovu zakona o pristupu informacijama od javnog značaja omogući da dobijemo kopiju potpisanih izjava podrške lažnoj ruskoj listi, kako bi smo ih dostavili sudu, odgovorila da ćemo te dokumente moći da dobijemo u roku koji je, otprilike, posle lokalnih izbora“, kaže se u saopštenju koalicije „Ujedinjeno Valjevo može“ i navodi da je jedan od onih koji su svoj potpis dali „lažnim Rusima“ i predsednik Gradske izborne komisije.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare