Foto: Promo/SNS

Autori predizobrnog spota Srpske napredne stranke "Nemojte ostati u prošlosti, glasajte za budućnost", u potpunosti su preuzeli scenario seta reklama najveće američke i svetske telekomunikacione kompanije AT&T iz 2012. godine.

Spot, koji su naprednjaci objavili četiri dana pre izlaska na birališta, predstavlja kopiju reklamne kampanje „Get rid of cable“, koja je sprovođena za satelitsku televiziju Direct.tv.

Naime, autorski tim Srpske napredne stranke je u potpunosti preuzeo scenario reklama za ovu televiziju i preveo ga na teren dnevnopolitičkih događaja u Srbiji. Niz bizarnih događaja sa kojima se susreo glavni akter spota SNS, kao što je situacija sa dinosaurusom, identičan je brojnim neverovatnim događajima sa kojima se susreću junaci reklama DirecTV.

Uostalom, pogledajte i sami.

Prema oceni Đorđa Trikoša, politikologa i stručnjaka za komunikacijske strategije, na delu je krađa kreativne ideje.

„Koncept za scenario spota SNS preslikan je iz legendarne kampanje za uslugu najveće američke i svetske telekomunikacione kompanije AT&T. Kampanju pod nazivom „Get rid of cable“ je realizovala advertajzing agencija Grey“, rekao je on, navodeći da je autorski tim SNS na ovaj način želeo da dopre do dela svojih simpatizera koji razmišlja da ne izađe na izbore.

„Uzroci lenjosti ove grupe birača variraju, i mogu da imaju veze kako sa strahom od epidemije, tako i sa osećajem da su izbori obesmišljeni ako na njima ne učestvuju oni protiv kojih vlast obično angažuje sve svoje medije. Takođe, oni mogu da odluče da ostanu kod kuće i zbog toga što očekuju sigurnu i ubedljivu pobedu“, istakao je Trikoš.

Podsetimo, pomenuti video je samo jedna od brojnih predizobrnih reklama Srpska napredne stranke, koja je od početka kampanje izbacila najmanje četiri sporna spota, u kojima se pojavljuju deca ili zloupotrebljavaju javni resursi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare