Čačak skupština konstitutivna sednica Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Pojedini funkcioneri Srpske napredne stranke i deo odbornika iz njihove koalicije pokušavaju nasilno i nezakonito da održe konstitutivnu sednicu Skupštine grada.

Za govornicom se bez ikakvog reda i zakonskog osnova ređaju odlazeći pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti, pojedini odbornici SNS-a i načelnica Gradske uprave za pravne i opšte poslove koja samovoljno proziva odbornike i kao prisutne upisuje i one koji nisu u sali.

Takođe se i saopštavalo ko su najstariji odbornici novog saziva.

Kako najavljuju rešeni su da po svaku cenu održe sednicu bez obzira na sva upozorenja da postupaju nezakonito i da konstituišu Skupštinu bez obzira da li u sali ima dovoljan broj odbornika.

Predsedavajući Vitomir Ćalović Ćalović pozvao je skupštinsko obezbeđenje da reaguje i da iz sale udalji osobe koje narušavaju red na sednici.

Ljiljana Stanišić iz GIK je pojedine predstavnike opozicije nazivala „kretenima“, te govorila „marš“ i „skloni se tamo“.

Podsetimo, ranije danas Vitomir Ćalović je prekinuo zasedanje Skupštine Čačka, a situacija je stigla do skoro fizičkog obračuna.

***

BONUS VIDEO – Na ivici fizičkog sukoba na konstitutivnoj Skupštini grada Čačka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare