Dobrica Veselinović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta istakao je danas da će izgradnja montažnih objekata za smeštaj beogradskih komunalnih policajaca, koštati Beograđane više od 10 miliona evra.

Zeleno levi front smatra da je umesto „besmislenog i preskupog postavljanja kontejnera za komunalce, već pretrpanom javnom prostoru grada Beograda, ovaj ogroman novac bilo bolje uložiti u izgradnju novih i prekopotrebnih gradskih vrtića, optimizaciju i poboljšanje javnog prevoza, kao i projekte energetske efikasnosti“.

Veselinović je ocenio da je to „još jedna u nizu koruptivnih šema gradske uprave Aleksandra Šapića“.

„Danas je širom Beograda počela je izgradnja montažnih objekata (kontejnera) za smeštaj beogradskih ličnih asistenata ‘Belih’, odnosno pripadnika komunalne policije. Građani su se okupili na na Dorćolu, na 25. Maju i Dunavskom keju u Zemunu, kako bi sprečili uništavanje zelenih površina i dečijih igrališta zarad ostvarenja plana o izgradnji kontejnera“, naveo je Veselinović u pisanoj izjavi.

„Za 10 miliona evra prema našem planu Za dobar grad mogli smo izgraditi skoro 10 vrtića, kupiti nekoliko kompozicija BG voza i tramvaja i smanjiti gužve u saobraćaju, te zameniti skoro 20.000 individualnih ložišta u Beogradu, što je skoro 10 odsto od ukupnog broja individualnih ložišta u gradu čime bi značajno rešilo pitanje zagađenja vazduha“, dodao je on.

On je istakao da je Beogradu potrebna „promena, jasna vizija i jasan plan gde se, zašto i kako troši svaki dinar namenjen poboljšanju života građana“.

„Mi taj plan imamo i spremni smo da budemo promena kakva je Beogradu potrebna. Znamo da je smena SNS-a i SPS-a naš prvi korak za bolju budućnost“, izjavio je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe koalicije Moramo, Zeleno-levi front/ Ne davimo Beograd.

BONUS VIDEO – Počelo prijavljivanje za komunalne priključke nelegalnih objekata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar