Radomir Lazović Foto: Vesna lalić/Nova.rs

Radomir Lazović, narodni poslanik iz kaolicije "Biram borbu" rekao je da izborni proces protekao u neregularnostima sličnim kao u decembru prošle godine. On je rekao da je bojkot uticao na izborni rezultat, te da su, pored SNS, "klipove pod točkove" toj koaliciji stavljali dojučerašnji koalicioni partneri iz grupacije "Srbija protiv nasilja". On je pozvao

Radomir Lazović, narodni poslanik iz redova ZLF, zahvalio se građanima koji su glasali na izborima.

„Najveće poštovanje i zahvalnost dugujemo aktivstima koji su se trudili da naše poruke dođu do građana“, rekao je on.

„U ovom trentku je naša procena da je izlaznost u Beogradu negde oko 46 odsto, ukoliko uporedimo sa prethodnim samostalno održanim lokalnim izborima, održanim 2018. godine, kad je izlaznost bila 51 odsto, možemo reći da bojkot nije naišao na veliku podršku građana, ali jasno je da jeste značajno uticao na izborni rezultat. Jer, da bismo pobedili, svi smo nadali izlaznosti kao u decembru“, naveo je Lazović.

PROČITAJTE JOŠ...

On navodi da je kampanja bojkota samo u Beogradu, a ne u drugim gradovima, izazvala ogromnu konfuziju kod birača.

„Što ćete verovatno videti po broju glasova za lažne liste. Protiv nas su kampanju vodila dva protivnka – SNS, od kojih smo navikli i dojučerašnje koalicione kolege. Klipovi koju su nam gurani u točkove bili bolni, teški, ali i tužni. Optuživali su nas da smo Vučićevi, Hilovi i ko zna čiji, odvraćali su ljude da učestvuju u kontroli izbora, podmetali su kontrolore koji su u poslednjem trenutku odustajali. Ovo nije ostavilo značajan trag na kontrolu i ja se zahvaljujem svim kontrolorima. Sve ovo je ostavilo traga na izlaznosti što će sigurno uticati na rezultat u Beogradu i drugim gradovima, ali ipak se nadamo pobedama u Nišu, Novom Sadu i u beogradskim opštinama. Smatram da će promena ipak krenuti danas, to je dobra vest“, naglasio je Lazović.

Lazović je rekao da nisu zadovoljni kako su mediji izveštavali o kampanji, optuživši ih da su, kako kaže, pristrasno izveštavali u korist bojkota izbora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare