Sergej Trifunović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Nemam nikavu sumnju da je Aleksandar Vučić učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića u smislu da je barem znao da će se to dogoditi, da je zažmurio, trepnuo, aminovao, možda čak i naručio bog te pita, otvoreno to tvrdim i neka me tuži", rekao je danas za Nova.rs bivši lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović ispred Skupštine Srbije.

Trifunović je sa dvadesetak članova PSG prisustvovao performansu koji su na platou ispred republičkog parlamenta organizovali članovi tog pokreta.

Oni će iscrtati 1.000 crvenih linija koje će simbolizovati 1.000 dana od ubistva lidera opozicione stranke Građanska inicijativa “Sloboda, demokratija, pravda”, Olivera Ivanovića.

Pavle Grbović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Meni je jedna stvar jasna, a to je da vlast koja je vršila kampanju i huškala protiv Olivera Ivanovića, dakle Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Marko Đurić, cela ekipa koja ga je zalivala drvljem i kamenjem, mesecima i mesecima crtala mu metu na čelu, a kasnije plakali na njegovom grobu, kao što to biva u velikim tragedijama, ta vlast ćuti evo već tri godine“, rekao je Trifunović.

„Otvoreno ću vam reći, nemam nikavu sumnju da je Aleksandar Vučić učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića u smislu da je barem znao da će se to dogoditi, naravno da je zažmurio, trepnuo, aminovao, možda čak i naručio bog te pita, otvoreno to tvrdim neka me tuži“, istakao je on.

Da li se išta pomerilo za tri godine – nije, konstatovao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, veoma je bitno postavljati konstatno pitanje ko je to uradio i zašto je to uradio zato što sutra to možete biti vi, mogu biti ja, možemo biti mi, a kada dođe po nas onda više neće imati ko da pita.

Ako želimo, kako kaže, da išta promenimo u ovom društvu treba konstatno postavljati određena pitanja, kao na primer – ko je ubio Olivera Ivanovića?

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ispred kancelarije u kojoj je radio u Kosovskoj Mitrovici, a ubice još uvek nisu pronađene.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare