Marinika Tepić gošća u emisiji Utisak nedelje na televizi Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova S

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je važno da se na sutrašnjoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu "podvuče crta" da je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića po tom pitanju "doživela krah".

Vučić će na sutrašnjoj sednici predstaviti izveštaj o pregovaračkom procesu sa Kosovom, a Tepić je rekla da će SSP glasati protiv njegovog usvajanja.

„Pokazalo se da niko nije dorastao tome da sam donosi ovakve odluke, pa sada kada smo došli u ovakvu situaciju da se sam predsednik Republike suočava s tom činjenicom, počelo je pozivanje na neko nacionalno jedinstvo“, rekla je Tepić u emisiji „Insajder Intervju“.

Tepić je navela da misli da će sutrašnja sednica ličiti na sednicu o Kosovu iz avgusta prošle godine, koja je, kako je navela, bila puna agresije i konflikata.

„Pretpostavljam da će služiti za međusobne napade, optužbe i preslišavanja ko je šta radio u prošlosti. SSP i naš poslanički klub žele da pozovemo sve kolege da se suzdrže od etiketiranja, ličnih uvreda i prozivki ko je izdajnik, a ko prodavac tuđe krvi, jer želimo da se bavimo budućnošću“, kazala je Tepić.

Tepić je rekla da će poslanička grupa „Ujedinjeni“, kojoj pripada i SSP, glasati protiv izveštaja o Kosovu, isto kao i u avgustu prošle godine.

„Tako smo glasali i pre šest meseci. Mi ništa nismo saznali o pregovaračkom procesu i dijalogu Beograda i Prištine i deset godina nemamo pojma šta Vučić pregovara“, dodala je ona.

Govoreći o „francusko-nemačkom planu za Kosovo i Srbiju“, Tepić je rekla da će tražiti od predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića da uputi zahtev međunarodnim činiocima koji stoje iza tog dokumenta da ga objave.

„To je jedan od načina da saznamo da li Evropljani insistiraju na tome da on bude tajan ili to je samo izgovor Vučića jer se suočava sa krahom svoje politike“, navela je Tepić.

Prema njenim rečima, „francusko-nemački plan“ je loš za Srbiju.

„Taj dokument se krije, jer da je dobar za Srbiju Vučić bi se već pohvalio citatima iz njega ili bismo čitali njegove delove u režimskim tabloidima“, rekla je Tepić

***

BONUS VIDEO – Da li će rampa velikih zemalja za prijem Kosova u SE uticati na stav Prištine o ZSO?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare