Boris Tadić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Činjenica da su me u isto vreme napali Vučić, Brnabić, Vulin i Đilas ne govori samo o njihovom sinhronizovanom političkom delovanju, na šta sve vreme upozoravam, već to vidim i kao kompliment. Mora da nešto dobro radim, čim izazivam negativne reakcije takvih političkih aktera“, rekao je Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke odgovarajući na reakcije, kako iz vlasti, tako i iz opozicije, na njegov intervju za list Danas, uz predlog da sve nesporazume reše u TV duelu umesto „prepucavanjem preko jednostranih izjava u medijima“.

Intervju Borisa Tadića, bivšeg predsednika Srbije i predsednika Socijaldemokratske stranke za list Danas, izazvao je reakcije kako predstavnika vlasti – ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i premijerke Srbije Ane Brnabić – zbog Tadićevih komentara o odnosima Srbije i Hrvatske, tako i predstavnika opozicije – lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, oko odlaska na razgovore sa SNS.

„Međutim, za razliku od njih, nemam nikakav problem da na svaki napad odgovorim argumentima i nisu mi potrebni nikakvi sporazumi o nenapadanju i druga prenemaganja, koja su služila samo onima koji imaju za šta da budu napadnuti. Posebno je apsurdno što se na takve sporazume u opoziciji pozivaju tek kada dobiju odgovor na napad, koji upravo takvi prvi upute”, naveo je on.

Tadić je pomenute političare pozvao na TV duel kako bi raspravili sve nedoumice, umesto jednostranih reakcija za medije.

”Nemam nikakav problem da odgovorim na svaki napad i spreman sam uvek na TV duel sa svima njima, a ne na ovakav način da se prepucavaju preko jednostranih izjava u medijima. Spreman sam pre svega zbog toga što smatram da samo konačno istina o političkom delovanju svih političkih aktera, uključujući i mene, može pokrenuti stvarne promene u Srbiji. A od te promene zavisi kvalitet života svih građana ove zemlje i očuvanje svih naših nacionalnih interesa“, naglasio je Tadić za Danas.

Opširnije pročitajte na sajtu Danasa.

BONUS VIDEO: Boris Tadić potvrdio da smo postali apsoluno nebitna zemlja u političkoj areni zaslugom Vučićeve vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare