Dragan Đilas i Boris Tadić
Dragan Đilas i Boris Tadić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas reagovao je na tvrdnje predsednika Socijaldemokratske stranke i bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića navodeći da mu je žao što "Tadić već godinama daje neistinite izjave".

Bivši lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić je u intervjuu za list Danas izjavio kako ga je predsednika SSP-a 2014. godine navodno optuživao da je napustio DS da bi ušao u vlast sa (predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom) Vučićem i da je „Vučevićev privezak“.

Upitan za reakciju na Tadićeve optužbe, Dragan Đilas dao je izjavu za portal Nova.rs koju prenosimo u celosti.

„Poštujem Borisa Tadića zbog niza teških, ali za Srbiju dobrih odluka koje je doneo kao predsednik Srbije i Demokratske stranke. Iskreno mi je žao kada vidim da čovek koji je dva puta pobeđivao na predsedničkim izborima već godinama daje neistinite izjave slične ovoj, izjave u kojima za razne stvari optužuje svoje bivše saradnike, među njima i na žalost pokojnog Miodraga Rakića.

Ne želim da komentarišem izjave ljudi iz opozicije, ali Vas pozivam da radite Vaš posao i da ulaskom na Gugl proverite da li je Boris Tadić 2014. išao u Predsedništvo na Ustavom propisane konsultacije sa predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem ili je išao u prostorije SNS-a na razgovore oko formiranja Vlade sa predsednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem.

Takođe Vas pozivam da proverite da li sam ikada rekao da je Boris Tadić Vučićev privezak i da je izdajnik on ili bilo ko drugi od pripadnika demokratske opozicije i da o tome takođe obavestite čitaoce portala Nova.rs“, naveo je Dragan Đilas.

Podsećanja radi, Boris Tadić, kao predstavnik Nove demokratske stranke (NDS), sastao se 10. aprila 2014. u sedištu Srpske napredne stranke sa njenim liderom Aleksandrom Vučićem povodom konsultacija o formiranju nove vlade. Tom sastanku su prisustvovali i Nenad Čanak i Dušan Petrović.

Vučić je posle razgovora izjavio da je sa „NDS o ključnim pitanjima postignut značajan nivo saglasnosti, a da će razgovori biti nastavljeni“, preneli su tada beogradski mediji.

Lider SNS-a je tada naveo da je suština tih razgovora bio plan i program i ono što je važno za napredak Srbije.

BONUS VIDEO – Gost Dragan Đilas o konsultacijama kod Vučića i prvoj slici novog gradonačelnika Šapića

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare