Savo Manojlović Pokret Kreni-Promeni otpočeo je akciju plakatiranja Beograda karikaturama na kojima američki ambasador Kristofer Hil simbolično kruniše predsednika Srbije Aleksandra Vučića dok mu Vučić za uzvrat predaje Kosovo i litijum upakovane kao poklon Foto:

Pokret "Kreni-Promeni" održaće u subotu, 13. aprila, protest ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS). Aktivisti ove organizacije danas su u centru Beograda lepili plakate na kojima piše "Svi ispred RTS-a 13. aprila u 19 časova!".

Članovi ovog pokreta, pored pomenutih plakata, lepili su i karikature na kojima američki ambasador Kristofer Hil kruniše predsednika Srbije Aleksandra Vučića dok mu Vučić za uzvrat predaje Kosovo i litijum upakovane kao poklon, naveo je „Kreni-promeni“.

Direktor kampanja „Kreni-Promeni“ Savo Manojlović prvi je danas prisustvo američkog ambasadora Kristofera Hila današnjem sastanku poslaničkih grupa vlasti i opozicije o izbornim uslovima ocenio kao „ponižavajuće“, navodeći da je „Hil podržao izbornu krađu u decembru prošle godine“.

„Ambasadori Hil i ambasador (Rusije Aleksandar Bocan) Harčenko su podržali direktnu krađu izbora od strane vlasti. Skandalozno i ponižavajuće je da sada ambasador Hil prisustvuje zvaničnom sastanku o izbornim uslovima“, izjavio je Manojlović.

Pokret Kreni-Promeni otpočeo je akciju plakatiranja Beograda karikaturama na kojima američki ambasador Kristofer Hil simbolično kruniše predsednika Srbije Aleksandra Vučića dok mu Vučić za uzvrat predaje Kosovo i litijum upakovane kao poklon Foto:Kreni-Promeni

***

BONUS VIDEO – Performans Kreni-promeni: Crveni puž ispred parlamenta kao simbol „puzajućeg državnog udara“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare