Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić oglasio se nakon što se u sredu uveče pojavio na Radio-televiziji Srbije, ali ne u debatnoj emisiji već kao pitanje u kvizu „Slagalica“.

„Koji sudija Apelacionog suda u Beogradu je napisao romane ‚Deca zla‘, ‚Ostrvo pelikana‘ i ‚Rudnik‘“, glasilo je pitanje u kvizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Majić je fotografisao ovaj trenutak iz Slagalice i dao ironičan komentar, aludirajući na situaciju koja se dogodila neposredno pred nedavno održane izbore. Naime, inicijatori ProGlasa, među kojima je i Majić, tada su se obratili RTS-u i tražili da ta medijska kuća prekine ćutanje o inicijativi koju je u tom trenutku potpisalo više od 180.000 građana.

Međutim, RTS im je odgovorio da zbog uslova izborne kampanje, ne može „van izbornih blokova da izveštava o aktivnostima koje se tiču izbora, čak i kada oni koji su akteri tih vesti tvrde za sebe da zvanično ne daju podršku nijednoj listi nego da se radi samo o njihovom društvenom angažmanu“.

Na konstataciju jednog tviteraša da je Majić sada probio medijsku blokadu na RTS, on je prokomentarisao da pitanje formulisano na način kao u „Slagalici“ nije fer prema gledaocima Javnog servisa.

„Ovako formulisano pitanje je nefer prema gledaocima RTS. Sudija Apelacionog suda može navesti na pogrešan zaključak da je reč o kredibilnoj osobi. Ali ako bi se dodale odrednice „strani plaćenik‘ i „onaj što je oslobodio Gnjilansku grupu‘ takmičenje bi bilo kudikamo ravnopravnije“, napisao je Miodrag Majić na društvenoj mreži X, aludirajući na epitetete koje mu „lepe“ predstavnici vlasti, a najčešće Alekdsandar Vučić.

BONUS VIDEO:  Miodrag Majić komentariše osme proteste u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar