Medjustranacki dijalog opozicija vlast Vladimir Bilcik i Tanja Fajon
Vladimir Bilčik i Tanja Fajon Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predlog evroparlamentaraca za poboljšanje izbornih uslova još nije prosleđen strankama koje učestvuju u međustranačkom dijalogu uz međunarodno posredovanje, potvrđeno je Tanjugu u više opozicionih stranaka.

U okviru pripreme za sledeću rundu međupartijskog dijaloga 17. i 18. septembra u Beogradu, evropski parlamentarci Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Knut Flekenštajn i Eduard Kukan usvojili su 1. septembra nacrt radnog dokumenta za poboljšanje uslova za političku konkurenciju.

Radni dokument, kako je ranije saopšteno iz Delegacije EU, trebalo je da bude dostupan svim učesnicima međustranačkog dijloga do kraja prošle nedelje, međutim, taj papir još, tvrde sagovornici Tnjuga, nije stigao do učesnika.

Kako je ranije saopšteno, dokument se fokusira na poboljšanje uslova za političku konkurenciju pred nadolazeću izbornu kampanju u Srbiji, a posebno na pitanja vezana za ravnopravan pristup medijima i integritet izbornog procesa.

Fasilitatori iz EP su ranije podvukli da oni žele da nacrtom radnog dokumenta daju konstruktivan doprinos dijalogu sa konkretnim predlozima i sugestijama, a da ključ za postizanje dogovora leži u rukama samih učesnika dijaloga.

Naglasili da će učiniti sve što je u njihovoj moći da pomognu na putu ka postizanju političkog sporazuma.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar