Pavle Grbovic Pokret slobodnih gradjana
Pavle Grbović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović, ocenjujući prvi deo sastanka u okviru dijaloga vlasti i opozicije uz posredstvo evroparlamentaraca, rekao je da je protekao kao što je i predviđeno. Dodaje da će uspeh dijaloga zavisiti od odgovornosti vlasti koju ona, kako kaže, to do sada nije pokazala i od motivacije poslanika iz EP. "Koja moram da kažem, još uvek nije dovoljno vidljiva", ocenio je.

„Početni deo dijaloga je bio tačno predvidiv i tako se i odvijao, ništa suštinski nije rečeno, pogotovo od strane vlasti. Ali, je opozicija bila konsolidovana, sva izlaganja su išla u istom smeru, a to je da se oslobode mediji za malo drugačije mišljenje i da se prestane s pritiscima na glasače“, rekao je za N1.

Kompletna opozicija je, dodaje, nastupila ozbiljno i odgovorno, što prema njegovoj oceni, ne može da se kaže za sve predstavnike vlasti.

„Dobro je što je dijalog zatvoren za javnost i drago mi je što građani nisu mogli da vide izlaganje pojedinih predstavnika vlasti. Ne želim da kontaminiram javni prostor time šta su oni govorili. Ali, to nas neće ometati, niti ćemo se valjati u tom blatu, mi smo došli s jasnom namerom, i mi ćemo se toga i pridržavati, naročito u naredne dve runde, koje se tiču medija i funkcionisanja javnih medijskih servisa. Mi smo spremili ozbiljnu dokumentaciju, niz egzaktnih podataka i činjenica o kojima ne može da se raspravlja, a takođe ćemo ponuditi rešenja kako da se iz te krize izađe“, naglasio je Grbović.

Na pitanje da li će dijalog uspeti, odgovara da to zavisi i od vlasti i od evroparlamentaraca.

„Zavisiće od odgovornosti vlasti koju ona to do sada nije pokazala i od motivacije poslanika iz EP, koja moram da kažem, još uvek nije dovoljno vidljiva“, zaključio je Grbović.
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar