Stefanović: Licemerno da Tadićeva stranka govori o vojsci

Politika 10. apr. 202117:55
Podeli:
Nebojsa Stefanovic
Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Ministar odbrane Nebojša Stefanović saopštio je danas da je neverovatno licemerno kada Boris Tadić i njegova stranka govore bilo šta o Vojsci Srbije, njenom opremanju i njenoj budućnosti.

POGLEDAJTE JOŠ:

U vreme kada je Tadić bio predsednik Srbije i odlučivao o vojsci postajala je višestruko manja, mnogo slabija nego što je bila pre toga, a starešine koje su se borile za odbranu Srbije i njenu slobodu ekspresno su penzionisane, jer heroji nisu bili po volji Tadiću i tadašnjoj vlasti, rekao je Stefanović povodom zahteva Socijaldemokratske stranke da hitno bude sprovedena istraga i utvrđena odgovornost za prevrtanje sistema Pancir na putu kod Ostružnice.

Stefanović je istakao da ne želi da javnost misli da nema nikakve reakcije na jučerašnju saobraćajnu nezgodu u kojoj je došlo do prevrtanja jednog vozila iz sistema Pancir, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je naveo da su od prvog trenutka uključeni tužilaštvo i nadležni organi istrage, koji će utvrditi okolnosti i odgovornost za taj događaj.

Stefanović je naveo da koliko je vojska bila u teškom stanju u doba Tadića dobro ilustruje i podatak da je Pancir prvo ozbiljno sredstvo za protivvazduhoplovnu borbu i zaštitu naših jedinica kupljeno posle sistema Kub i Neva koji su poslednji put nabavljeni u prvoj polovini osamdesetih.

„Kada su Boris Tadić i njegova vlast odlučivali o našoj bezbednosti, nebo Srbije štitila su najviše dva borbena aviona, jer ostali nisu mogli da lete. O stanju tenkova, oklopnih transportera i artiljerijskog oruđa mogao bih da pišem u tomovima, baš kao i o stanju naše odbrambene industrije koja je tada proizvodila višestruko manje nego što to može danas i koja gotovo da nije ozbiljnije učestvovala u opremanju naše vojske“, ukazao je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar