Borko Stefanović
Borko Stefanović Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da ministar zdravlja Zlatibor Lončar treba da objasni zašto je u Srbiji jedan od najvećih procenata smrtnosti zdravstvenih radnika od posledica kovida 19, umesto što "izmišlja" da se opozicija protivi podeli vitamina penzionerima.

Stefanović je u pisanoj izjavi pitao zašto Lončar „nije branio lekare iz crvene zone kada su ih predstavnici vlasti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem „vređali“, zašto nije organizovao lečenje nekovid pacijenata „na zadovoljavajući način i koliko ljudi je u Srbiji umrlo zbog nemogućnosti da dobiju odgovarajuće terapije“.

„To što danas za sve što niste uradili pokušavate da optužite opoziciju ne može sakriti da je pre osam godina samo u Beogradu bilo 4.881 specijalista, a danas ih ima 4.585. Baš kao što ništa ne može da sakrije nezadovoljstvo zdravstvenih radnika koje ste tretirali kao vojsku i u borbu protiv korone poslali bez adekvatne zaštite, o čemu postoje brojna svedočanstva“, naveo je Stefanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar