Brnabić: Stefanović sad heroj opozicije, a zvali ga „Slinom“

Politika 02. apr. 202111:28
Podeli:
Ana Brnabić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je novi heroj opozicije potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojšta Stefanović, kojeg su do skora nazivali "Slinom", a sada su ga "uzeli u zaštitu".

„Oni mu dali nadimak Slina, a danas kažu – Stefanovića mnogi potcenjuju. On ništa nije zgrešio, on je ministar u mojoj vladi. Ako jeste, nadležni organi će o tome odlučivati, ali neverovatno da oni koji su ga zvali Slina, sada ga uzdižu u nebesa“, konstatovala je premijerka na TV Pink.

„Kaže novinar Vukašin Obradović, u mladosti su ga zvali Slina. Ne, nego ste ga vi prozvali Slina i tad vam je bio Slina kad je lojalan, kada mislite da nije lojalan Vučiću, onda je fenomenalan“, ocenila je Brnabić.

Premijerka je rekla i da se predviđalo da Srbija ima pad BDP od 1,3 odsto u prvom kvartalu, ali će on biti samo oko 0,5 odsto.

Kada je reč o ponudi za Udruženje radnika na internetu, frilenserima, Brnabić je rekla da su date ogromne pogodnosti, koje nisu predviđene zakonom, zbog čega se mora ići u proceduru pred parlament.

„Predsendik Aleksandar Vučić je razumeo u koliko su teškoj situaciji neki od njih, pa je u tri navrata govorio da sednemo ponovo sa tim ljudima“, objasnila je premijerka.

Brnabić je rekla da je neoporezivi deo podignut na nivo minimalca, da se suma do 673.000 godišnje ne oporezuje, do 500 evra ko zarađuje mesećno se ne plaća ništa da porez u proteklih pet godina.

„Za one koji zarađuju od 600 evra biće otpisana kamata, a ponuđen je i reprogram od 10 godina, pa bi mesečna rata iznosila oko 20 evra“, rekla je Brnabić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar