Foto:Nemanja Jovanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je protiv jedne osobe podneta krivičlna prijava jer je u centru Beograda napala lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića.

„Za drugo lice, iz drugog indicenta koji se desio, tužilaštvo će odrediti kvalifikaciju i da li ima mesta za nju“, rekao je Stefanović za TV Prva. On je naveo da u tom drugom slučaju nije bilo fizičkog napada i da je taj čovek poznat od ranije po pretnji Simi Spasiću, kada je izvukao šrafciger i udaljio se. Кako je rekao, „očito je deo ljudi nezadovoljan što Trifunović ide na izbore i to agresivno ispoljava“. Dodao je i da je Trufunović rekao odakle ne došao napad na njega.

„Isti čovek koji je psovao majku predsedniku Vučiću, potegao šrafciger na Simu Spasića, isti covek je sad prišao i Sergeju Trifunoviću. Nije bilo fizičkog kontakta, ali je bilo dobacivanja“, rekao je Stefanović.

On je rekao da ne sme da govori o sadržaju izjava uhapšenih napadača, ali da je jasno iz izjava tokom napada šta su motivi obračuna, preneo je B92.

„Očigledno da je jedan deo ljudi, koji su nezadovoljni što je Sergej Trifunović rešio da izađe na izbore, nezadovoljan tom odlukom i svoju frustraciju pokazuju na taj način“, zaključio je Stefanović.

Stefanovic, koji je član Predsedništva Srpske napredne stranke, rekao je da SNS ne deli nikakve zajedničke vrednosti sa PSG, ali se protive nasilju.

„Mi sa Sergejem Trifunovicem ne delimo nikave zajedničke vrednosti, šta je on pisao i izgovarao o našim clanovima… Ali to ne znači da Sergej Trifunović treba da dobije batine“, rekao je on.

Govoreći o izborima, on je rekao da su uslovi bolji nego ikad ranije, napominjući da su izmenjeni neki od zakona zbog toga. Lider PSG Sergej Trifunović napadnut je juče u Кnez Mihailovoj ulici u Beogradu dok je sakupljao potpise za izlazak na izbore, a policija je privela dve osobe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare